anteeksi pyyntö, jääkiekossa

Pakko on taas avautua jääkiekko suomea puhuttavista tilanteista. Mistä lähtien on ruvettu pyytään virheitä anteeksi?? Mitä ison veden takana ensin, niin samaa kotoisessa Liigassa perässä. Tuomari tekee virheen ja maailma pysähtyy. Tietokone ja video aikakaudella on todellisuus karannut käsistä. Yksittäisiä virheitä kelataan edes takaisin jälkikäteen videolta. Urheilu ja varsinkin jääkiekko on erittäin nopea tempoista, jossa tilanteita tulee ja menee. Ei jokaista tilannetta voida puida jälkikäteen. Vaikka sitä kuinka haluttaisiin. Virheitä tehdään. Vai onko joku teistä, elänyt monta virheetöntä päivää. En usko että kukaan on…

Median asenne?

Mistä johtuu että media on aina etunenässä valittamassa ja kirjoittamassa virheistä? Myyvätkö virheet ja epäonnistumiset sitten paremmin. Melko varmasti näin on. Nytkin suurin puheen aihe media kentässä on yksi vihellys!!! Miksi ei keskitytä olennaiseen, siihen että pitkän kauden päätteeksi HPK nostelee mestaruuskannua. Haetaan haastateltavaksi ihmisiä jotka kertovat totuuksia ja vaaditaan että kaikki katsottava videolta. Nytkin median paineen alla saatiin erotuomari johtaja pyytämään anteeksi virhettä. Mikä merkitys sillä on? Ei minkään näköistä, vai antaako erotuomarit rahallisen hyvityksen Kärpille. Ei anna. Hyllytetäänkö nämä tuomarit ensi kaudeksi, ei varmasti. Monesti olen itsekin sanonut ettei tyhjät sanat merkitse mitään, vain teot ratkaisee. Kaikki on kuitenkin bisnestä ja vain raha merkitsee. Pitäisikö median mielestä joka pelin jälkeen jonkun pelaajan pyytää julkisesti anteeksi että on tehnyt virheen pelissä ja mielellään vielä tietenkin lehdistön kautta. Koska media keksii ruveta vaatimaan että esim. taitoluistelussa poistetaan arvostelu tuomarit ja tietokone hoitaa arvostelun ennakkoon syötettyjen arvojen mukaisesti tai miksi laulukilpailuissa on tuomarit? Yhtä hyvin sen voisi hoitaa tietokone joka kuuntelee äänen ja sinne syötettyjen tietojen pohjalta valitsee voittajan! Näin ei tehdä koska halutaan inhimillisyyttä ratkaisuihin. Olisihan maailma melko tylsä paikka jos kaikki meni aina ennalta arvattavasti ja mistään ei voisi kiistellä tai arvailla.

Tunne on kaikki kaikessa

tunne, ethän koskaan mene pois

Ihmisen tekemät ratkaisut synnyttävät aina TUNTEITA. Se kuuluu kaikkeen tekemiseen. Jääkiekko ottelussa toimii kymmenien ihmisten joukko, joista jokainen tekee virheitä tapahtuman aikana. Se kuuluu lajiin. Inhimilliset tekijät tekevät joka tapahtumasta paljon mielenkiintoisemman. Tiedä paljon ihmisiä jotka käyvät mieluummin katsomassa alasarja palloilua koska siellä nämä virheet ovat yleisempi. Ne tekevät pelistä monesti viihdyttävämmän. Eivät nämä ihmiset mene nauramaan virheille. Vaan nauttimaan pelistä ja sen ennalta arvaamattomista tapahtumista. Hartaasti toivon että opittaisiin ymmärtämään että jääkiekkoon kuuluu tuomari virheet, pelaajien virheet ja jopa toimitsijat tekevät virheitä. Ei koeteta poistaa niitä keinotekoisesti video tarkistuksilla. Jo tällä hetkellä peli on välillä jopa 10-15min pysähdyksissä kun kelataan jotain. Vielä kun ruvetaan jäähyjä tutkimaan, niin laji on kiinnostava kuin formulat.

Oli myös hienoa huomata miten esim. Kärppä valmentaja Manner otti tappion omaan piikkiinsä ja ei vaikka media kuinka koitti syöttää sanoja suuhun, hän ei tarttunut tähän tuomari virhe asiaan. Samoin en kuullut että pelaajat olisivat tätä asiaa missään itkeneet. Lajin sisällä olevat ihmiset ymmärtävät tietyt lain alaisuudet ja hyväksyvät ne. Itse kun olen valmentanut, olen pelaajille monesti sanonut ennen peli alkua että voin kertoa jo nyt että tuomari tekee virheitä. Ei kannata keskittyä siihen ja menettää omaa keskittymistä, vaikka virhe olisi millainen tahansa. Koska jos itse käyt pelissä kentällä myös sinä teet virheen jos toisenkin. Virheet tekevät urheilusta sen minkä takia sitä niin monet haluavat seurata. Monikaan ei edes ymmärrä että virheet tekevät lajeista viihdyttäviä. Vaikka ihmiset harvoin menevät katsomaan epäonnistumisia, niin maalit, toiset sijat, toisen voitto tai toisen tappio on lähes aina virheen seurasta. Miksi meidän pitäisi karsia ne tuomareiden virheet pois, jos emme kuitenkaan pysty pelaajien virheitä koskaan poistamaan… Emmekä sitä edes halua!

Pidätkö tästä sivusta - Jaa se muillekkin

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *