Jääkiekko minne olet menossa??

Pakko avautua hieman jääkiekon nykytilasta. Laji jota olen seurannut ja laji jossa ole ollut mukana jo vuosikymmeniä. Jotenkin tuntuu että lajia ollaan tappamassa. Ensiksi saimme estämiskiellon, josta seuraksena oli, järkyttävä vauhdin kasvaminen. Joka taas aiheutti sen että aivotärähdykset ja muut loukkaantumiset kasvoivat räjähdysmäisesti. Sitä lähdettiin paikkaamaan sitten, lähes kieltämällä taklaaminen. Nykypelaajat eivät osaa enään ottaa taklauksia vastaan. Laidan vieressä käännellään selkää, johtuuko sitten siitä että kalastellaan jäähyä vai täysin osaamattomuudesta. Tulee erittäin paljon tilanteita joissa vielä 90-luvulla kaverit olisivat vain nousseet ylös ja jatkaneet peliä ja tänäpäivänä toinen viedään paareilla ulos ja toinen suihkun puolelle. Jotenkin tuntuu ettei taklauksen pelko ole enään osa lajia. Vaan nämä neitämäiset pelaajat lähinnä käyttävät sitä hyväkseen että jos mua taklataan niin saadaan ylivoima!?!? Taklauksen ovat kuuluneet aina lajiin ja todellakin toivon että kuuluvat myös tulevaisuudessa siihen.

Videotarkatus

Oi miksi? Viime aikoina kun on katsonut pelejä niin on enemmän sääntö kuin poikkeus että joka pelissä mennään katsomaan maalin syntyä videolta. Aiemmin jopa kannatin tätä mutta… Nyt se myös on tullut osaksi tätä jääkiekon kuolemaan. Maalin edessä jos hyökkääjä edes hipaisee maalivahtia niin osama hylätään. Samoin kuin tätä taklaamissääntöä niin myös maalinedussääntöä, käytetään sumeilematta hyväksi. Taitava maalivahti ottaa aina varmuudeksi pienen osuman hyökkääjään ja saadaan sekin maali hylätyksi. Enään maalivahdin tärkein tehtävä ei ole torjua vaan kalastaa jäähyjä ja hakea osumia hyökkääjiin!!! Sitä en sano etteikö näillä olisi myös selviä rikkeitä saatu pois mutta… Kyllähän naisten mm-finaali oli todellinen antikliimaksi, vaikka videolta näkyy rike selvä ja maali kuuluu hylätä niin silti. Tällä tapetaan tunne pelistä. Enään on turha juhlia maali vaan ensin mennään odottamaan mitä videotuomari sanoo. Mielestäni inhimillisyys kuuluu lajiin. Pelaajat tekee virheitä, näistä ne maalit syntyy ja samoin tuomarit tekee virheitä ja niistä ne puheet syntyy. Kaikki tekee virheitä ja niistä on vain päästävä yli.

Tulevaisuus

Odotan jopa hieman pelonsekaisesti mitä seuraavaksi keksitään? Ruvetaanko kaikki jäähyt tarkastamaan videolta? Kielletäänkö taklaaminen täysin? Vai voitaisiiko palata takaisin päin ja myöntää että suunta on ollut väärä. Kalervo Kummolahan nyt ehdotti että, viedään videotuomareilta valtaa pois ja ainoa asia mitä ylhäältä saa katsoa on että ylittikö kiekko maaliviivan, ja sitten tuomareille monitori toimitsija-aitioon mistä voisi itse katsoa miten tilanne meni. Kiekkoperhe on siis havainnut että jotain on pielessä, kun Suomi oli kärsiä. Jotain pitäisi tehdä. Liian monesti vain nämä muutokset tahtoo mennä aivan väärään suuntaan . Toivotaan parasta mutta, pelätään pahinta. Samoin kyllähän näihin jatkuviin aivotärähdyksiin tarvitaan joku ratkaisu, onko se sitten että saa taas koukkia ja hidastaa vastustajan vauhtia vai jokin muu. Nykylätkässä vauhti on mennyt pelin edelle. Monella palaajalla ei edes taitotaso riitä tällä vauhdilla pelaamiseen. Silloin kontrolli saattaa kadota ja tapahtua vahinkoja. Ennen aikaan ne vahingot tulivat kun pelaajat olivat väsyneitä. Nykykiekossa kunto ei enään lopu mutta se kontrolli. Samoin epäilen että liian paljon jätetään nykypäivänä harjoituksista nuorilla pois tätä fyysisenpelin harjoittelua. Jos et lapsena opi ottamaan taklausta vastaan et sitä aikuisena enään opi. Pelataan kausi loppuun ja toivotaan että ensi kaudella mennään kohti parempaa. Kerro mieliteesi alle.

Ps. tämä vuodatus ei johdu Tapparan tappiosta, vaan huolestuneen katsoja mietteistä.

Pidätkö tästä sivusta - Jaa se muillekkin

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *