Liikkumattomuuden hinta…

Nyt kun kotikaranteeni on valloillaan sopii ihmisen lihoa monta kiloa ja sillä voi jopa kehua verkossa?!?! Tähän ovat sortuneet niin huippumallit kuin ns. tavikset, milloin laiskuudesta tuli normi ja kehuskeltava aihe.

+70v. pahin edessä

Nyt kun kaikka yli 70v vuotiaat on sidottu koteihinsa. Unohdamme täysin että tällä korona suojaamisella on todella pahoja seurauksia vanhusten lihaskuntoon. Normaalisti lihaskato alkaa jo 30v. ikävuoden ja siitä se vain kiihyy. Kun laitamme vanhukset kotin vangeiksi niin puolen vuoden jälkeen meillä on asunnoissaan todella paljon liikunta kyvyttömiä ikäihmisiä. Menemmekö liian pitkälle tässä ikäihmisten suojaamisessa. Kumpi on sitten parempi kuolla koronaan vai siihen että liikunta elimet pettävät? Tiedän monia ikäihmisiä jotka vähät välittävät näistä kotikaranteeni ohjeista. Sitä en tiedä onko se aivan oikea linja, mutta en myöskään usko siihen että ihminen sidotaan kotinsa vangiksi. Jokin välimuoto olisi pitänyt löytää. Miksi ei valtio kannusta ulkoilemaan? miksi painoteen vain kotona olemisen tärkeyttä. Meillä on kaupunkeja vain ehkä Helsinki ja pari muuta muuten Suomi on todella avarasti asutettu että varmasti tilaa ulkoilla ilman kontatteja. Nyt siis kaikki ulos.

Työikäiset

Miksi? Ihmiset lähtivät hamstraamaan ruokaa ja wc-paperia heti kun korona sana mainittiin uutisissa. Nyt sitten on tarvinnut syödä kaikki tämä ruoka pois. Samaan aikaan ryhmäliikuntatunnit on loppunut niin liikkuminenhan on ollut täysin mahdotonta koska nyt ei voi ottaa salin pukkarista kuvaa trikoot jalassa. Kuka hullu sitä nyt liikkuisi ilman että siitä voi jollekkin kertoa. Ilman kuvaahan liikunta ei ole edes tapahtunut. Samoin kun osa meistä pääsi siirtymään etätyöhön niin heiltä se liikkuminen loppui täysin. Ainoa liikunta suoritus sohvalta jääkaapille ja takaisin. Pc makaa sylissä siinä sohjalla ja mukava siinä on napostella samalla kun tekee töitä. Miksi me emme osaa enään liikkua omatoimisesti. Tiedän että tämä on provosoivasti sanottu mutta vahvasti yleistäen se menee juurikin niin. Nyt tuntuu että plus 5kg on normi ja hyväksyttävä juttu. Mutta kannattaa muistaa että myös näin karanteeni aikana keskivartalo lihavuus tappaa enemmän kuin korona!!

ulkoilu kannattaa aina…

Hinta tällä kaikella

Onko koronan hinta mikä tahansa niin kova se on. Mutta tuleeko meillä isompi lasku vielä kaikesta tästä sulkutoimista jotka on mielestä huonosti johdettuja. Tilanne tietenkin on sellainen että nopeasti oltiin uuden edessä. Mutta mielestäni laissa tarvitaan enemmän alueellista sopimista ja ohjeistusta. Kuten nyt nähtiin uusimaa on se ongelma alue kun sieltä on maalaisjärki annettu pois. Jos vaikka sodankylässä vanhukset käy kävelemässä ja lähin naapuri asuu 5Km päässä niin koronan todennäköisuus selvästi pienempi kuin silloin jos mennään Senaatintorille kaikkien tuttujen kanssa kylki kyljessä. Mielestäni puhutaan aivan liikaa hallituksen toimesta vain ja ainostaan liike-elämästä ja miten se selviää tästä kriisistä ja ihmisestäkin vain rahan kautta. Mutta jos ihmisen mieli tai kroppa menee tässä niin ei hänestä ole työtä tekemään. Nyt olisi valtiolla iso tilaisuus näyttää että se välittää suomen kansan hyvin voinnista.

Verot

Olisiko nyt paikka laittaa vaikka vuodeksia liikuntapaikka maksut niin että, voisit laittaa ne verotukseen. Saisit täsy määräisesti ne vähennyksiin. Näin saataisiin kansaa liikkumaan ja yksityset kuntosalit, jäähallit jne. saisivat taas käyttäjien tilojen täydeltä. Raha kuitenkin palautuu muiden verojen puitteissa valtion kassan erittäin nopeasti, tilanne olisi lähinnä win win tilanne. Kaikki voittaisivat. Samoin toivon että ne ikäihmiset ihan valtion puolesta käydään katsomassa kotihoidon puitteissa kaikki vaikka muuten eivät olisi hoidon piirissä. Saataisiin parempi käsitys muutenkin missä meidän ikäihmiset menee. Myös ikäihmisille liikkumine voisi ryhmissä olla karanteenin jälkeen erittäin sosiaalinen tapahtuma ja sillä olisi sekä fyysinen että henkinen hyvinvointi hyöty. Moni heistä on pienen eläkkeen varassa niin tämä mahdollistaisi myös heille tämän. Toki todella pieni tuloinen tai pientä eläkettä nauttiva ei pysty odottamaan palautusta. Ehkä heille voidaan myöntää liikuntaseteleitä. Näitä kuuluisi sitten myös tarjota Niin ettei ne jää käyttämättä.

Kerro alle mitä mietteitä liikunta sinussa herättää!

Pidätkö tästä sivusta - Jaa se muillekkin

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *