GoPro Hero 7 Black

GoPro laitteet ovat itselleni tuttuja parin laitteen verran. Aiemmin omistin hero 5 mallin ja nyt ollut sitten noin puoli vuotta tämä uudempi 7 malli. Tässä olisi hieman tarkoitus vertailla näitä malleja omiin kokemuksiin perustuen.

Ulkonäöllisesti uusi laite on samoissa mitoissa kun vanha. Se on erittäin hyvä että kaikki vanhat tarvikkeet sopii uuteen laitteeseen, akkuja myöden. Hankinnat jäi laitteen lisäksi melkolailla nolliin. Ainoat selvät erot ovat, että nykyään Black on myös oikeasti musta eikä tumman harmaa, kuten aiemmin, toinen ei niin mukava ero on että pinnan materiaali on muutettu ja nykyiseen laiteeseen jää käytön jälkiä suurinpiirtein siitäkin kun sen laittaa koteloon tai ottaa pois.

Laitteen valikko rakenne on uudistettu täysin ja pienen totuttelun jälkeen en osaa sanoa kumpi on parempi. ei ainakaan omassa käytössäni ole mitenkään erikoista eroa sen suhteen. Kaikki joutuu alkuun etsimään ja niinhän se aina menee uusi on uusi ja siihen tottuu jos vaan haluaa.

Kuvan laadussa en ole huomannut mitään muutos. Jo vanhassa 5 mallissa oli aivan riittävä laatu normaali kuvauksiin ulkona ja uusikaan ei tuo mitään parannusta hämärä kuvaamiseen. Suurimmat erot löytyy tästä paljon puhutus vakauttamisesta joka on omassa käytössä osoittautunut varsin toimivaksi. Ennen kun kuvasi esim. lapsia ja muuta arkipäivästä touhua kuva tahtoi heilua välillä niin että heikkoa teki katsoa. Nyt jotenkin vaikka heiluu niin kuva on täysin katseltavaa. Meillä lapsetkin saa kuvata tällä omia leikkejään ja siinä eron huomaa parhaitein. Kun lapsi juoksee ja kuvailee ennen ei voinut katsoa lainkaan näitä aikaan saannoksia nyt pystyy. Itselleni 1080p riittää käytössä varsin hyvin koska 4k vie tilaa ja tahtoo editointi olla vanhalla koneella melko takkuista.

Ääni on myös ollut iloinen yllätys. vanhassa ääni oli luokkaa ei voi käyttää uudemmassa mallissa ääni paikoitellen jo varsin siedettävä. Joskaan ei mikään loistelias mutta sellainen että sillä tulee toimeen.

Yhteenvetona jos miettii hyviä ja huonoaja puolia niin oikeastaan ainoat erot löydän vakautus ja ääni. Kannattiko päivittää ehdottomasti kyllä. Negatiivistä jos haetaan 7 tahtoo välillä jäätyä ja silloin akku ulos ja takaisin niin jumi aukeaa. sitä tulee aika ajoin. Samoin välillä ei yhteystoimi puhelimen välillä, olen joutunut parittamaan uudestaan muutamia kertoja. Mutta kun yhteyspelaa niin lataa hienosti automaattisesti materiaalin puhelimeen ja sieltä saa yhdellä napin painalluksekka valmiiksi leikatun videon. joka esim lasten kanssa ulkoillessa kiva kun tullaan sisälle hieno näyttää heille nopea video touhuista.

Kaikille speksi oksennuksesta kiinnostuneille linkistä GoPro sivulle ja sieltä löytyy kaikki millä ei oikeasti ole mitään merkitystä vain kuva ja ääni ratkeisee ei mitä teknisiä tietoja missäkin laittessa on.